Veelgestelde vragen (FAQ)

Wanneer kan er gevaren worden?

Als de weersomstandigheden het toelaten, kan er in principe het hele jaar door gevlogen worden. We varen immers zowel op een zomerse avond, een kleurrijke herfstdag als op een stralende winterdag.

Waar kan er gevaren worden?

Er kan in principe overal met een heteluchtballon gevaren worden, zolang de gangbare luchtvaartregels worden gerespecteerd. In bepaalde zones is het namelijk niet toegelaten om te vliegen, denk maar aan de regio boven de luchthaven van Zaventem.

Hoelang duurt een ballonvaart?

De ballonvaart op zich duurt ongeveer een uur. Exact kunnen we dit nooit zeggen aangezien er een geschikt landingsterrein moet voorbijkomen. Daarnaast is er ook het opbouwen en wegbergen van de ballon en als toetje een gezellige “après-ballooning”.

Heb ik hoogtevrees in een luchtballon?

Nee, helemaal niet! Omdat er geen fysisch contact meer is met de grond, krijg je geen last van hoogtevrees.

Is het boven koud in de mand?

Koud kan je het niet noemen. Je voelt er de wind niet en je gaat aan dezelfde snelheid als de wind vooruit. Bovendien geeft de brander van de heteluchtballon veel warmte af.

Welke kledij heb ik nodig?

Je draagt het best makkelijke en sportieve kledij. We gaan namelijk opstijgen en landen op een veld. En dit is niet altijd een weide.

HET WEER UUR PER UUR

Check hier de weersvoorspellingen per opstijglocatie

BALLONTEAM.BE

Ballonvaren, al meer dan 25 jaar onze passie!

Hoeveel personen kunnen er meevaren?
De grootte van de ballon bepaalt hoeveel mensen er kunnen meevaren. Onze ballons zijn van het type ‘piloot +4’ en ‘piloot +6’. Als je met een grotere groep wilt varen, reserveren we meteen meerdere ballonnen voor uw gezelschap.
Is er een minimum of maximum leeftijd om te varen?
Wettelijk gezien zijn er geen limieten. Om het voor iedereen zo comfortabel mogelijk te maken, ligt onze minimumlimiet op ca. 1m25, zeg maar de hoogte van de ballonmand. Er is geen maximum leeftijd. Onze oudste passagier was zelfs 97 jaar! Het is wel zo dat we deze vaarten enkel plannen bij ideale weersomstandigheden.
Hoe wordt een heteluchtballon bestuurd?
Sturen kan je niet. De wind bepaalt immers waar we naartoe vliegen. De piloot kan enkel de hoogte bepalen. Door hoger of lager te varen, kan de wind een andere richting en/of snelheid hebben. Zo kan de ballon in een ietwat andere richting worden gedreven, al dan niet aan een wat snellere of tragere snelheid.
Kan ik lid worden van Ballonteam.be?
Jazeker. Ballonteam Lips bestaat uit een hechte groep vrienden die samen ballonvaarten verzorgt. Zo nemen we ook regelmatig deel aan ballonevenementen of gaan we samen eens op stap voor een droogje en een natje. We zijn steeds op zoek naar gemotiveerde personen (met of zonder rijbewijs BE) die hierbij ook hun vrienden- en kennissenkring kunnen uitbreiden (ons team, passagiers, collega- ballonvaarders,…).

CONTACTEER ONS

Info over prijzen, opstijglocaties, cadeaubonnen, branding, opleidingen, nieuwe teamleden, ...